Mladé absolventy bez práce zaměstná ÚP ČR

Celkem 450 absolventů škol z řad nezaměstnaných posílilo dočasně řady pracovníků Úřadu práce ČR.

Prostřednictvím personální agentury ManpowerGroup s.r.o. dává ÚP ČR mladým lidem šanci získat na určitou dobu práci, a tím pádem i tolik potřebnou praxi. Jedině tak mají absolventi možnost dostat se ze situace, kdy je bez praxe nikdo nezaměstná, ale praxi nemají kde získat.  

V období od 1. 9. 2013 do 31. 8. 2014 se ÚP ČR připojuje k dalším zaměstnavatelům v rámci 14 regionálních projektů financovaných z OP LZZ azaměřených na podporu zaměstnání mladých lidí bez praxe. Ty Úřad práce ČR realizuje už od července 2013 prostřed­nictvím svých krajských poboček pod souhrnným názvem Odborné praxe pro mladé do 30 let. 

Podstatou nově spuštěné spolupráce je vytvoření společensky účelného pracovního místa přímo na pracovištích Úřadu práce ČR a následně zaměstnávání těžko umístitelných absolventů škol. Vytipované uchazeče, celkem jich může ÚP ČR zařadit do projektu 465, osloví agentura ManpowerGroup a nabídne jim pracovní poměr na dobu určitou. Doba takto sjednaného pracovního poměru se pohybuje v rozmezí 6 – 12 měsíců.

Absolventi pracují nejčastěji jako obslužný personál nebo v administrativě. Během praxe se seznámí s chodem celého úřadu, a pokud se osvědčí, mohou získat po uplynutí sjednané doby třeba i trvalé místo. Měsíční mzda nového zaměstnance se odvíjí od jeho platového zařazení, týkat se jich bude i příspěvek na stravné ve výši až 1 200 Kč měsíčně.

Zdroj: Tisková zpráva ÚP ČR, 22. 10. 2013